Matkulturen i Goa och Panaji
Fram till mitten av 1900-talet, då britterna skapade det moderna Indien, var landet uppdelat i mängder av småstater och regioner. Varje område hade sin egen matkultur och sina egna traditioner, så även Goa. Det är alltså inte helt okomplicerat att säga att det skulle finnas endast en matkultur i Indien.
Goas matkultur baseras på fisk och skaldjur som serveras tillsammans med ris och curry. Goaborna älskar havets råvaror och det är inte ovanligt att man blandar både musslor, vit fisk, bläckfisk och krabba i samma maträtt.
Eftersom Panaji är en ganska modern indisk stad finns dock många alternativ för den som kanske inte är så förtjust i Goas husmanskost. Vegetariska restauranger finns till exempel lite var stans. I Panaji huserar också mängder av mindre caféer där man kan stanna till för en snabb matbit utan att man behöver boka bord eller ens sätta sig ner. Det är enkelt att gå ut i Panaji och det är ännu enklare att bli mätt.