Nätdejta vid rätt tillfälle och på rätt sätt


Har du nyligen blivit singel? Eller har du kanske varit det under en längre tid och njuter äntligen av det? Då ska du nätdejta rätt. Det vill säga vid rätt tillfälle och på rätt sätt för att öka dina chanser att hitta en flört. 

dejta på nätet

Så när är rätt tillfälle? Egentligen finns det inga rätt eller fel när det kommer till kärleken. Men det finns vissa tillfällen där det är enklare att lyckas skaffa sig en flört än andra. Och så finns det ju sätt att maximera sina chanser att träffa någon. Här är några sätt att göra det på. 

Januari är den bästa månaden för nätdejting 

Det kanske låter konstigt att det finns en månad där det är högst chans för personer att träffa sin kärlek eller bara få en flört. Men det har faktiskt visat sig att dejtingsajter har mest trafik mellan 26 december och 14 februari. Det är denna period som kallas för “dejtingsäsongen”.  

Varför det är just januari som är den bästa månaden är svårt att säga. Kanske handlar det om ensamheten efter jul och nyår, och hetsen innan det är dags för alla hjärtans dag. Singlar tycks helt enkelt vilja ha någon att krama om under de kalla, mörka och annars relativt tråkiga månaderna. 

Således är slutet av december, början av februari men kanske framförallt januari den bästa tiden att nätdejta. Då kan du vända dig till en dejtingsajt som Match.com om du söker kärleken, eller Sextas.se om du letar efter något som kanske inte är så seriöst. 

nätdating app dejta på nätet pixabay

Så nätdejtar du på rätt sätt 

Att surfa in på dejtingsidor i slutet och början av året kan således vara ett smart sätt att öka dina chanser att träffa någon. Det finns såklart ett par andra strategier du kan nyttja för att maximera dina chanser. Nedan går vi igenom några av de bästa strategierna för nätdejting enligt oss! 

Håll din profil uppdaterad 

Har du endast gamla bilder på din dejtingprofil? Eller kanske en bio som inte alls stämmer överens med den du är? Då bör du uppdatera den med det samma. För det första vill du visa din flört hur du ser ut just nu, inte hur du såg ut för 5 år sedan – både på utsidan och insidan. För andra ökar sannolikheten för att du matchar med någon om du byter både bio och bilder då och då.  

Våga skriva först 

Många gånger träffar singlar helt enkelt inte någon för att de inte vågar ta första steget. Om ingen skriver till dig kan det därför vara dags att ta första steget istället. Vi lever i 2021 och det är inte längre givet vilket kön som ska skriva först. Så ser du någon du är intresserad av – kontakta dem. Du kan inte gå och vänta på att bli kontaktad först hela tiden. 

Var rolig – men överdriv inte! 

Det finns inget sexigare än humor. Till synes kan det verka löjligt att någon skriver något roligt, men många gånger ses det som attraktivt. Det kan vara ett perfekt sätt att starta en konversation med ett litet skämt. Kom dock ihåg att inte överdriva. På samma sätt som det inte finns något sexigare än bra humor finns det heller inget mer osexigare än någon som inte kan vara seriös. Lär dig att skämta med måtta så ska du se att du blir populär.

Ställ rimliga krav 

Dyker det aldrig upp någon som attraherar dig på dejtingsajten? Då är det nog inte fel på alla människor i världen, snarare på dig. Visst är det bra att ställa vissa krav, men många gånger ställer man allt för höga krav. Skriv ner vilka krav du faktiskt ställer i dagsläget och se om det inte är några av dessa som du kan stryka. Det kan dessutom vara nyttigt att testa på något nytt någon gång – som att dejta en brunett trots att du tidigare endast dejtat blondiner. Det handlar ju trots allt mer om insidan snarare än utsidan.

Var dig själv 

Det kanske låter lite klyschigt, men ju mer ärlig du är mot dig själv och andra, desto enklare kommer du attrahera människor. Försök inte att vara någon du inte är på din dejtingprofil. Detta är väldigt enkelt att genomskåda, och ingen vill dejta någon som försöker för mycket. Hellre att du inte får så många matchningar för att du är dig själv än tvärtom. 

Ta det lugnt! 

Sist men inte minst vill vi belysa vikten av att ta det lugnt. Du ska inte stressa inför kärleken eller ett engångsligg. Sådant kommer när det kommer. Du behöver inte spendera varje vaken minut på dejtingsidor för att få bekräftelse – det är skadligt i det långa loppet. Om du märker att du inte gör annat än att swajpa eller skriva till folk du inte känner kan det vara nyttigt med en paus från dejtingvärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *