Allmän turistinformation om Kuwait City


Kuwait City är huvudstad och den avgjort största staden i landet Kuwait. Av Kuwaits cirka 3,5 miljoner invånare bor nära 2,4 miljoner i huvudstaden. Kuwait ligger Persiska viken och har Saudiarabien och Irak som grannländer.

För bara några årtionden sedan var Kuwait, precis som många andra emirat och stater omkring Persiska viken, relativt fattigt och outvecklat med västerländska mått mätt. Med oljan har dock rikedomarna flödat in i landet och utvecklingen har gått mycket fort under de senaste åren. I dag är Kuwait City en härlig blandning av gamla kvarter och områden med skyskrapor, västerländsk lyx och strikt islamiskt leverne.

Trots landets relativa litenhet har landets strategiska läge spelat stor roll i historien, särskilt när handeln i Persiska viken intensifierades under 1700-talet. Rollen som handelscenter är tydlig än i dag. Tillsammans med Dubai är Kuwait de affärscentrum som har störst betydelse i Persiska viken.

För tillfället pågår enorma satsningar på hotell och infrastruktur i Kuwait City. Bland de största projekten kan nämnas Madinat al-Hareer, silkesstaden, som kommer att omfatta en ny flygplats, sportarenor, hotell med mera. Den största sevärdheten kommer dock vara skyskrapan Burj Mubarak al-Kabir som med sina planerade 1001 meter blir världens högsta byggnad.

Klimatet i Kuwait City är torrt och varmt. Vissa månader är dock varmare än andra. Under sommarmånaderna kan dagstemperaturen nå ända över 50 grader. Lyckligtvis är hotell, restauranger och shoppingcenter effektivt luftkonditionerade så ett besök i Kuwait City under sommaren behöver inte vara så påfrestande.

Den som reser till Kuwait City ska vara beredd på att möta en stad där handel och affärer är i centrum. Staden lockar till sig välbärgade turister från hela världen. Samtidigt är Kuwait City inte lika överdådigt lyxig som exempelvis Dubai och Doha. Vill man se en stad i ständig förändring men som samtidigt värnar om sin historia är Kuwait City ett bra semestermål.

Kuwait erbjuder nöjen i form av bland annat restauranger och strandklubbar. Den äventyrlige beger sig till havet för äventyr både på och i vattnet. Turisten som hellre vill shoppa och äta god mat har flera shoppingcenter och en myriad av restauranger att välja mellan. En sak som kan vara bra att komma ihåg är dock att alkohol är förbjudet i Kuwait City. Men, den som är sugen på något gott efter middagen behöver inte misströsta. Den arabiska matkulturen erbjuder gott kaffe och té och en mångfald av sötsaker. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *