De bästa städerna att besöka i sommar


Även om världen fortfarande tampas med Covid-19 på olika sätt så är det numera möjligt att ge sig ut och resa igen. Ressuget bland svenskar är enormt, någonting som avspeglas i de enorma köerna på Arlanda.

Under pandemin, när det inte var möjligt att resa eller att umgås som vanligt, var det många som använde internet till både nytta och nöje. Nätshopping och prenumerationer för streamingtjänster sköt i höjden och många testade att spela på casino på spelbolag utan licens.

 Numera är det dock möjligt att resa på mer eller mindre samma sätt som innan pandemin. I den här texten delar vi med oss av några av de bästa städerna att besöka i sommar.

Amsterdam

Amsterdam är en oerhört pittoresk stad som verkligen lever upp på sommaren. Det går snabbt att ta sig till staden antingen med flyg eller tåg och genom att hyra en cykel kan man enkelt och billigt ta sig runt på samma sätt som lokalbefolkningen gör.

Testa på några klassiska nederländska specialiteter eller promenera runt bland de vackra kanalerna. Amsterdam passar också perfekt för dig som tycker om både kultur, historia och nattliv. Väl i Amsterdam kan man även passa på att göra en dagsutflykt till Rotterdam som bara är en timme bort med tåg.

Köpenhamn 

För dig som vill undvika eventuellt kaos på flygplatser runtom i landet kan Köpenhamn passa som handen i handsken. Den danska huvudstaden är en riktig weekendklassiker bland många svenskar och efter pandemin så ser Köpenhamnarna fram emot den första normala sommaren på länge.

I Köpenhamn så finns det lite av allting, oavsett vad du är intresserad av. Här hittar man några av världens bästa restauranger i alla olika prisklasser och det finns goda möjligheter till både sightseeing och kultur. Köpenhamn är en riktig weekendpärla som är billig och enkel att ta sig till och som lämpar sig perfekt för en liten minisemester på ett par dagar. För den som tycker om sol och bad så finns det också gott om badmöjligheter runtom i staden och närliggande områden.

Nice

Nice är det perfekta valet för dig som vill kombinera stadsliv med sol och bad. Den här pärlan på den franska Rivieran bjuder på allting ifrån storslagna restaurangupplevelser till förstklassiga möjligheter till att bada. Nice agerar även som ett nav från regionen och från staden så kan du ta dig både till Cannes och Monaco med buss eller tåg. 

Berlin

För dig som längtar efter ordentlig storstadspuls finns det ingenting som går upp emot det som Berlin har att erbjuda. Du kan antingen ta flyget eller nattåget ner, och det finns gott om varierade boendemöjligheter. För dig som är på en lite mindre budget så kryllar staden av billiga hostels, medan det finns gott om fina hotell för dig som är ute efter en lite lyxigare upplevelse.

Staden är enorm och är både känd för sin historia och sitt nattliv och här finns det verkligen någonting för alla. Ett tips är att besöka den gamla flygplatsen Tempelhof som har blivit omvandlad till en stor allmän park fylld av aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *