Malapascua, sevärdheter


På Malapascua finns få sevärdheter förutom de vackra stränderna och den fantastiska snorklingen och dykningen. För lite mer klassiska sevärdheter rekommenderas ett besök på ön Cebu söder om Malapascua. Ön Cebu är en sevärdhet i sig, inte minst för den härliga blandningen av filippinsk, kinesisk, amerikansk och europeisk kultur.

I stadsdelen Beverly Hills i Cebu City ligger ett taoisttempel som är väl värt ett besök. Templet är rikt utsmyckat och består av flera våningar. Här finns vindlande trappor (det är 99 trappsteg upp till templet), enorma drakskulpturer och stora balkonger med en spektakulär utsikt över Cebu City.

Magellans kors är en annan av stadens sevärdheter. Magellan var en känd upptäcksresande och det var han som förde kristendomen till Filippinerna. År 1521 uppfördes ett kors för att markera starten för filippinernas kristnande. Strax därefter brändes dock korset ner av arga lokalinvånare. Några år senare uppfördes en kopia av det ursprungliga korset. I dag är korset en helig plats och man har uppfört en vacker byggnad för att förstärka platsens betydelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *