Malapascua, matkultur


Närheten till den större ön Cebu gör att matkulturen på Malapascua till stor del består av cebuanska råvaror och maträtter. Cebu är känt för sin fantastiska frukt. Ingenstans på jorden smakar mangon så sött och friskt som på Cebu. Dessutom finns över 120 olika sorters bananer på ön.

Den filippinska matkulturen är känd över hela världen. Fisk och skaldjur som hummer och jätteräkor är basen i kosten. Detta gäller även på Cebu, men samtidigt har de kinesiska, amerikanska och europeiska influenserna på ön gjort att Cebus matkultur är mer diversifierad än på andra platser i den filippinska övärlden. Det är inte svårt att hitta såväl italienska som franska och japanska restauranger på ön. En specialitet för Cebu är rostat fläsk som serveras med sås gjord på lever samt en dip baserad på vitlök, vinäger och salt.

På Malapascuas hotell serveras den klassiska cebuanska kosten med fokus på frukt, färsk fisk och skaldjur samt kryddstarka såser. Man behöver dock inte äta som en filippinier bara för att man besöker Malapascua. Här finns även ett ganska rikt utbud av mer västerländsk mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *