Ohio, matkultur


Ohios matkultur är klart intressant. Under många år har Ohio varit en favoritplats för tyska immigranter. Faktum är att nära 30 procent av invånarna har tyskt påbrå. Den traditionella kosten i delstaten är därför baserad på tysk husmanskost, med schnitzel och annan bayersk mat. I dag finns dock en seriös utmanare till den tyskinspirerade maten. Nu ligger stort fokus på så kallad Cincinnati chili. Det är faktiskt så att denna maträtt är så populär att det finns mängder av snabbmatskedjor som bara serverar chili.

Den chili som serveras i Ohio skiljer sig från den variant, chili con carne, som vi svenskar är mest vana vid. Cincinnati chili är en tunnare sås som kan baseras på så skilda ingredienser som kanel, choklad och kryddnejlika. Såsen serveras ofta med pasta och med rikliga mängder cheddarost.

Glass är en annan favorit för Ohioborna. Varje mindre samhälle med självaktning har en egen glasstillverkare. Glasstillverkarna lägger ner mycket kärlek på sina produkter och det anordnas mängder av tävlingar runt om i delstaten för att kora den bästa glassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *