Allmän turistinformation om Columbus, USA


Columbus är huvudstad i delstaten Ohio, men är faktiskt bara den tredje största staden sett till antalet invånare. Staden växer dock stadigt och man inlemmar fler och fler områden i Columbus storstadsregion.

Columbus är något av en mönsterstad i USA. I undersökningar om exempelvis barnvänlighet, stadsutveckling, företagaranda och ekonomisk tillväxt hamnar Columbus alltid i toppskiktet jämfört med andra städer i USA.

Klimatet i Columbus är en blandning av fastlandsklimat och subtropiskt klimat. Somrarna är varma och luften kan upplevas som lite klibbig. Vintrarna är kalla och torra, utan större mängder nederbörd. Columbus ligger i en korridor som då och då drabbas av virvelstormar och kraftiga skyfall.

I Columbus har lokalpolitikerna lagt stor omsorg på att göra staden till en kulturell mötesplats. Dessutom har man satsat mycket på att bevara vackra byggnader och historiska landmärken. En promenad genom Columbus är en arkitektonisk fröjd för ögat. I Franklin Park ligger en stor botanisk trädgård som är en av de mest kända platserna för flora och fauna i USA.

Om man är konstintresserad är Columbus är givet semestermål. Förutom ett välkänt museum, Columbus Museum of Art, har staden något man kallar ”Gallery Hop”. En dag varje månad öppnar stadens alla gallerier dörrarna för konstintresserade stadsbor och turister. De flesta av stadens gallerier ligger i stadsdelen Short North. Här råder en avslappnad stämning, med mysiga barer och caféer.

Den kulturella karaktären märks också i de många festivaler som anordnas i staden. Under vår, sommar och höst finns i princip alltid en festival att besöka. Konstfestivaler, matfestivaler, musikfestivaler – det finns något för alla smaker. Den hungrige turisten gör klokt i att besöka staden i mitten av juli eller mitten av januari. Då går nämligen Restaurant Week av stapeln. Besökarantalet brukar uppgå till nära 50 000 personer.

På den amerikanska nationaldagen, den fjärde juli, går Columbusborna man ur huse ner till Sciotoflodens strand för att fira en festival med namnet Red, White, and Boom. Festivalen brukar locka mer än en halv miljon besökare. Under Memorial Day anordnas en festival med asiatiskt tema i Franklin Park. Festivalen är mycket populär med traditionell asiatisk musik och kampsportuppvisningar. Den största musikfestivalen i Columbus är ComFest, som pågår i tre dagar. Denna festival sker ofta i anslutning till Columbus version av Gay Pride.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *