Allmän turistinformation om Toledo, USA


Toledo ligger i nordvästra Ohio, mycket nära gränsen till Michigan. Staden grundades 1833 och växte fort under senare delen av 1800-talet mycket på grund av sitt läge på järnvägslinjen mellan New York och Chicago. I dag är Toledo känd som en industristad där tillverkning av glas och bildelar är i fokus. Toledo har cirka 300 000 invånare (650 000 invånare i storstadsregionen).

Toledo har ett fastlandsklimat, med varma somrar och kalla vintrar. Årstiderna är ganska tydliga, ungefär som i Sverige. Närheten till Lake Erie gör dock att de största temperaturskillnaderna jämnas ut. På sommaren är luften varm och fuktig med temperaturer mellan 22–32 grader. På vintrarna är det inte ovanligt med temperaturer ned mot -20 grader under några dagar.

Turister som reser Toledo har flera populära sevärdheter att besöka. Är man kulturellt intresserad finns konserthallen The Peristyle, som erbjuder uppträdanden med klassisk musik. Staden har även ett antal teatrar där man kan se såväl kända föreställningar som lite mer ovanliga verk. Stadskärnan är intressant på ett säreget sätt. Toledo har nämligen satsat på att låta konstnärer utsmycka staden med skulpturer och väggmålningar. Det kan vara svårt att hitta alla konstverk på egen hand. Därför rekommenderas en guidad tur.

Toledo Museum of Art är ett internationellt känt konstmuseum som är byggt i grekisk stil. Här finns en mängd tavlor och skulpturer att beskåda. Toledoborna själva är dock mest stolta över den rika mängd föremål av glas som pryder utställningshallarna. Toledo är nämligen känt som Glass City, efter stadens historia inom glasindustrin.

Toledo Zoo är ett populärt utflyktsmål för både stora och små. Zoot är känt för sitt enorma akvarium där man kan uppleva flodhästar på nära håll. Toledo Zoo har många olika områden. Här finns bland annat en arktisk miljö där vargar och sälar samsas med isbjörnar, ett fågelhus som hyser storkar, örnar och ugglor, samt ett terrarium där man kan se ovanliga ormar, ödlor och andra kräldjur.

Ohioborna älskar mat och Toledos invånare är kanske de hungrigaste i delstaten. Här äts det ofta och mycket och man går gärna till restauranger och andra matställen som har en egen karaktär. Tony Packo’s Café, Old Navy Bistro och Fifi’s Restaurant är några av restaurangerna som är populära bland lokalbefolkningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *