Stränderna på Pangkor Island


Pangkor Island har ett antal stränder som uppskattas mycket av såväl turister som malajerna själva. Till skillnad från många andra stränder i Malaysia är stränderna på Pangkor Island förhållandevis oexploaterade. Eftersom Pangkor Island fortfarande är ett relativt okänt resmål är det inte heller så många turister som har upptäckt stränderna. Allt som allt betyder detta att strandlivet är lugnt och avslappnat.

Teluk Nipah är antagligen den vackraste stranden på Pangkor Island. En anledning är att det växer ett vacker korallrev vid stranden. En annan anledning är det rika fågellivet. Att ligga på stranden och lyssna på skogens ljud är mycket avslappnande. På den del av Teluk Nipah som kallas Nipah Beach har man en fantastisk utsikt över havet och de två öar, Pulau Giam och Pulau Mentagor, som ligger en bit ut i bukten. Stranden är mycket grund och det går faktiskt att gå till Pulau Giam på havsbotten.

Den populäraste stranden är Pasir Bogak Beach, bara några kilometer utanför Pangkor Town på öns västra kust. Det grunda, kristallklara vattnet kallas ofta för ”världens största swimmingpool”. Här är utbudet av vattensporter större än på Teluk Nipah. Man kan bland annat hyra kanot och åka jetski. Naturligtvis är snorklingen också utmärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *