Hotell Koh Chang


hotell koh chang

Koh Chang Bailan Beach Resort

Koh Chang Bailan Beach Resort är beläget i nära anslutning till stranden på den sydvästra delen av Koh Chang. En del bungalows ligger faktiskt direkt på själva stranden, med bara några meter till havets svalkande vågor. Hotellet är relativt nybyggd, men inredningen går i gammal stil vilket gör att man verkligen känner den thailändska atmosfären. Ordet Chang är ju thailändska för elefant, och hotellet har verkligen lyckats införliva dessa djur i sin design och arkitektur.

För den som vill avnjuta lite bekvämlighet finns möjligheter att få hjälp med smutstvätten samt bokning av transportmedel till eller från hotellet. Även motorcyklar finns att hyra. Självklart går det att få en genuin thailändsk massage, och för den som föredrar mjukare tag erbjuds vanlig oljemassage och fotmassage. Trådlöst Internet finns att ansluta till kostnadsfritt.

De strandnära omgivningarna är verkligen natursköna, med palmer och andra tropiska växter precis utanför dörren. Bungalows finns att boka både på hotellområdet och på stranden, och även familjebungalows erbjuds. Hotellet är väl lämpat för barnfamiljer: eftersom havsviken utanför kan vara ganska stenig har man byggt tre stycken pooler i olika storlekar för att se till att hela familjen alltid ska ha badmöjligheter.

Självklart ståtar Koh Chang Bailan Beach Resort med en restaurang, vackert placerad på stranden. Fantastiska middagar kan upplevas i solnedgången, och köket serverar både thailändska och mer internationella rätter till frukost, lunch och middag. Om du vill har du förstås möjligheten att ta med läsk, öl, kaffe eller andra drycker bort till poolområdet eller ner till stranden.

Nirvana Resort Koh Chang                

Nirvana Resort har gjort sig känt för exceptionell service och mycket fina lokaler. Resorten är belägen på Koh Changs sydvästra del, naturligtvis nära stranden. Priserna är rimliga och det finns bungalows för alla behov, från studio till tvåbädds suite. 

Varje bungalow på Nirvana Resort är unik, och inredningen skiljer sig från rum till rum. Det enda genomgående temat är den höga kvalitén och en stor känsla för detaljer. Sängarna bäddas med egyptisk bomull, air condition och TV med surroundsystem ingår förstås, liksom dusch, hårtork och vattenkokare.

Men det är inte bara inne i Nirvana Resorts bungalows som gästerna kan känna sig lyxigt omhändertagna. Hela hotellområdet är genomtänkt planerat och har det mesta man kan förvänta sig av en högklassik resort. Två pooler finns på området, den ena är en saltvattenpool med utsikt över havet, den andra en sötvattenpool med ett eget vattenfall, väl dold inne i djungeln.

På hotellet kan man aktivera sig med beach volleyball, men de flesta föredrar förstås att boka någon av de många aktiviteter som erbjuds. Du har bland annat möjlighet att prova på dykning, upptäcktsfärd från elefantryggen, snorkling och nattfiske. Självklart finns också möjligheter att hyra en bil, motorcykel eller till och med såkallad speedboat. För dig som hellre kopplar av och tar det lugnt, erbjuds förstås thailändsk massage. Trådlöst bredband finns på hela hotellområdet och kostar dig inget extra.

Nirvana Resort Koh Chang är helt klart ett bra val för den som är ute efter en avkopplande och lyxig resa, samtidigt som ställt erbjuder stora möjligheter i form av aktiviteter. Två poolbarer, en kaffehörna och en restaurang som serverar både thailändsk och internationell mat ser dessutom till att gästerna på Nirvana Resort aldrig hungrar efter något.

Chivapuri Beach Resort          

Chivapuri Beach Resort är en av de nyaste och mest moderna anläggningarna på den sydvästra delen av Koh Chang. Här har man valt att frångå de traditionella bungalows som ofta dominerar thailändska resorter, och erbjuder istället antingen hotellrum eller hela villor. Villorna finns i två utföranden, ett för familjer och ett för par, men båda alternativen är lyxigt utrustade med air condition, stora badkar, widescreen-TV och eget kylskåp. Hotellområdet ligger vid och på Koh Changs vackra strand, och rekommenderas speciellt av nygifta.

Chivapuri Beach Resort erbjuder självklart ett antal aktiviteter för den som får myror i benen av en veckas vistelse i strandstolen. Såväl trekking som snorkling och dykning erbjuds hotellets gäster. Självklart kan man få prova på en tur på elefantryggen, och en något annorlunda aktivitet är fågelskådning. Det kan lätt kännas som att den thailändska djungeln bara erbjuder en kakafoni av läten och oljud, men efter en tur med erfarna fågelskådare lär man sig garanterat att uppskatta papegojor, näshornsfåglar och majestätiska solfåglar!

För den som hellre tar det lugnt och kopplar av snarare än beger sig ut i djungeln på äventyr, erbjuder hotellet självklart avkopplande thaimassage. På Chivapuri Beach Resort är man också mycket stolta över sin högklassiga och vackra restaurang, i vilken duktiga kockar med många års erfarenhet av thailändsk och internationell matlagning arbetar. 

Koh Chang Cliff Beach Resort            

Koh Chang Cliff Beach Resort ligger placerat på Koh Changs västra strand. Resorten har fått sitt namn från den höga klippa som skär av den från Koh Changs inland på en sida. På de två andra sidorna ligger området granne med djungeln, och den fjärde sidan består självklart av det klarblå havet.

Resorten ståtar med ett fyrtiotal bungalows i olika klass, till för att tillgodose de många gästernas olika behov. Koh Chang Cliff Beach Resort är ett mycket populärt resmål både för par som vill gifta sig på en vacker strand, såväl som nygifta som vill uppleva den thailändska gästfriheten på sin smekmånad. Tack vare sitt unika läge erbjuds gästerna ett utbud av bungalows både nära eller på stranden, såväl som mer avskiljda boenden uppe på den höga klippan. Självklart är alla rum utrustade air condition, TV och andra moderna bekvämligheter.

Trots de vackra och mycket avslappnande omgivningarna, är det förstås många som vill uppleva Thailand och Koh Chang lite mer aktivt. På resorten erbjuds båtturer, fiskeutrustning, thaimassage och möjligheter att låna en kajak. Från incheckningsdisken kan ni även boka turer på elefantrygg, hyra motorcyklar och bilar, dykning och hängglidning. För den äventyrslystne finns också stora möjligheter att på egen hand ta sig ut i djungeln och utforska områdets många små vattendrag och vattenfall.

Koh Chang Cliff Beach Resort ståtar självklart med en egen restaurang vid stranden, där gästerna kan njuta av såväl det internationella som det thailändska köket. En unik sak med resorten är att man arbetar hårt för att verka i harmoni både med naturen och lokalbefolkningen. De som arbetar på Cliff Beach Resort är därför ofta lokalt rekryterade arbetare utan utbildning. Trots, eller kanske just på grund av det, visar de upp en servicevilja i världsklass, och gör att för att er vistelse ska bli så perfekt som möjligt.

Sea View Resort & Spa           

Sea View Resort & Spa är beläget på den västra sidan av Koh Chang, vid den södra änden av Kai Bae Beach. Högt beläget på en klippa är havsutsikten formidabel, och gästerna kan självklart gå ner till den privata stranden nedanför och njuta av ett bad i klara blåa vatten.

Denna resort ståtar med två restauranger varav den ena serverar internationell och thailändsk mat, medan den andra erbjuder många olika varianter och rätter av seafood. Två vackra och genomtänkt designade pooler låter er slappna av och njuta av det thailändska klimatet, men för den mer äventyrslystne finns det förstås en stor mängd aktiviteter att prova på. Det finns förstås möjligheter att hyra både bil och motorcykel, liksom att boka en tur på elefantrygg, snorkling eller dykning via receptionen.

Sea View Resort & Spa är dock, som namnet antyder, ett ställe som fokuserar på avkoppling och välbefinnande snarare än vilda äventyr och eskapader. Resorten har ett eget gym för den som vill hålla kroppen i trim, och regelbundna matlagningskurser hålls tillsammans med gästerna, för den som vill ta med sig lite thailändsk matlagningskunskap hem till Sverige. Självklart finns trådlöst Internet på området. Hotellets SPA-avdelning låter gästerna njuta av urgamla och klassiska thailändska metoder som skapar välmående, och allt man kan förvänta sig av en modern SPA-anläggning erbjuds också.

Både ”enklare” rum, stugor och suiter går att boka, och inredningen är modern men ändå genuint thailändsk. Även de enklaste rummen har alla moderna bekvämligheter man behöver, inklusive air condition, dusch och bad, TV och kylskåp. Frukost ingår.

Gajapuri Resort & Spa           

Gajapuri Resort & Spa är en högklassig och modern resort med privat strand som är en del av Kai Bae Beach på Koh Changs västra del. Resorten är uppbyggd som en stugby av mindre hus och bungalows. Gästerna kan välja mellan stugor antingen direkt vid stranden, eller med en utsikt över vackra bergsomgivningar. För den som verkligen vill känna total lyx och avslappning finns det fyra villor med egen pool och Jacuzzi. Internet ingår och självklart är rummen utrustade med TV, air condition och stora bekväma sängar. 

Hotellets övriga faciliteter lämnar knappast mycket övrigt att önska. Gajapuri Resort & Spa ståtar med en egen konferensanläggning som hyser upp till 25 personer. Restaurangen bjuder på både thailändska såväl som västerländska maträtter, och den morgonpigge kan avnjuta en välfylld frukostbuffé. Självklart finns också en poolbar tillgänglig som förser gästerna med dryck och snacks under dagen, och lite starkare varor till happy hour-priser under kvällen. Något som är relativt unikt för Gajapuri Resort & Spa är det lilla caféet som inte bara erbjuder Koh Changs bästa kaffe, utan även högklassig italiensk glass! Självklart har resorten även, sitt namn trogen, en spa- och massageavdelning.

För den som vill vandra bortom områdets lugn och utforska området på ett lite äventyrligare sätt, finns förstås möjligheter att hyra en kajak, eller varför inte ta en chartrad dagstur ombord en dagsyacht med tillhörande snorkling. Den som istället vill avsluta kvällen i rummets trygga vrå har också ett stort utbud av DVD-filmer att välja på.

The Chill Koh Chang             

The Chill är ett otroligt modernt, stilrent och vackert hotell, helt inrett i ”Fusion Art”. Stor vikt har lagts på en design och arkitektur som förmodligen gör The Chill till ett av Koh Changs absolut mest avslappnande och rogivande hotell. 

Gäster kan välja mellan boende i The Chill Room, The Splash Room, The Sky Room och The Pool Villa. The Chill Rooms erbjuder 50 kvadratmeter ren avkoppling och sjöutsikt, och en terrass ingår i varje rum. The Splash Rooms ligger på markplan och varje rum har en privat nedgång till hotellets stora pool. The Sky Rooms är hela 100 kvadratmeter stora, ligger på tredje våningen och erbjuder en egen Jacuzzi. The Pool Villa är förstås kronan på verket, tre rum om 190 kvadrat samsas i detta hus som ligger precis på stranden, och gästerna har förstås tillgång till en egen pool.

Vad vore väl en hotell- och resortanläggning som fokuserar på lugn och avskildhet, utan ett eget spa? Där erbjuds förstås den traditionella thaimassagen, såväl som fotmassage och hudvård. The Chill Out Cafe står för mat och förfriskningar med fokus på seafood, och längs hela området löper vackra kanaler vars vatten hjälper till att sprida lugn och skönhet.

V.J. Residence          

V.J. Residence är ett hotell i klassisk stil som ligger på Koh Changs västra del. Beläget cirka 250 meter från stranden har hotellet en egen pool, och rummen är utrustade med alla moderna bekvämligheter man kan önska sig, från dusch och kylskåp till air condition och TV. Hotellet passar er som vill känna närhet till civilisationen, och ligger bara några minuters promenad från ett köpcentrum. 

Självklart finns en restaurang på hotellet, där serveras både thailändsk och internationell mat, tillsammans med en populär nattservering av grillade seafoodrätter. För den som vill lyxa till sin tillvaro en smula erbjuds bland annat massage, ansiktsbehandlingar och bubbelpool i hotellets egen spa-anläggning. Allt som allt är V.J. Residence utan tvekan ett bra trestjärnigt hotell som passar utmärkt för barnfamiljer och semesterresenärer som inte har något skriande behov av att ge sig ut i djungel och rida på elefanter eller hoppa i vattenfall.

Klong Prao Resort               

Klong Prao Resort är en stor resort- och semesteranläggning som renoverades senast 2007. Anläggningen, som ligger vid Klong Prao Beach på Koh Chang, är speciellt lämplig för affärsresenärer och företag som vill anordna en konferens eller hålla möten i Thailand. Konferenslokalen ackommoderar mellan fyrtio och tvåhundra deltagare, så även relativt stora företag kan förlägga sina konferenser på området. Självklart är anläggningen även lämplig för privatpersoner, familjer och semesterresenärer, och med hela sju olika rumstyper har man något att erbjuda för varje stil, smak och plånbok.

Klong Prao Resort är ett perfekt ställe för den som letar efter lite lugn och avskildhet, och med en vacker strand och grönskande omgivningar är det svårt att inte släppa vardagens stress och måsten. Rummen är utrustade med balkong, air condition, TV, dusch och alla andra bekvämligheter som man kan förvänta sig av en thailändsk resort i toppklass. Trådlöst bredband ingår förstås också.

För den som vill njuta lite extra av sin vistelse på Koh Chang erbjuder Klong Prao Resort många olika aktiviteter såväl på området som utanför. Att hyra bil, båt eller till och med limousine är inga problem, thai massage erbjuds i hotellets skönhetssalong och gästerna har tillgång till en vegetarisk meny. Utanför resortens dörrar kan man ta del av Koh Changs stora utbud av fritidsaktiviteter. Vad sägs till exempel om fisketurer, dykning, snorkling, och en stor mängd vandringsstigar genom den thailändska djungeln.

Anläggningens två restauranger, minimart, Jacuzzi, bastu och förstås även dess vackra strand borgar definitivt för en lyckad vistelse på Klong Prao Resort, oavsett om man är där för att göra affärer eller koppla av.

Koh Chang Resort & Spa          

Koh Chang Resort & Spa är en av de anrikaste anläggningarna på Koh Chang. Anlagd redan 1987 har denna resort genomgått många ansiktslyftningar genom åren, och är idag en högklassig anläggning med 173 rum i elva olika utföranden som garanterat uppfyller de mest varierade behov och krav.

Eftersom denna resort var bland de första på Koh Chang, och därmed har kunnat välja läge relativt fritt, är det få ställen som slår utsikten och omgivningarna man kan uppleva här. Stora öppna ytor ger gott om rum för magnifika vyer, och från såväl restaurangen nere vid havsbrynet som hotellrummens balkonger kan man uppleva fantastiska solnedgångar.

Rummen är självklart utrustade med alla bekvämligheter som behövs, inklusive trådlös Internetuppkoppling, minibar, air condition, TV och kylskåp. Beroende på hur många ni är, om ni är där på affärsresa eller semester, eller om ni har barn med på resan, finns det alltid rum som lämpar sig väl för era behov. 

Något som Koh Chang Resort & Spa blivit mycket duktiga på över åren, är att kunna erbjuda sina gäster förstklassiga upplevelser på och utanför Koh Chang. Via informationsdisken kan man boka bland mycket annat snorkling- och kajakturer, elefantridning, nattfiske och en tur till öns största vattenfall Klong Pu. Allt till rimliga priser.

För den som hellre håller sig på området finns bland annat inte mindre än fem pooler, vackra trädgårdar, en välutrustad spa-anläggning och naturligtvis också Koh Changs vackra och vidsträckta stränder som man snabbt och enkelt kan ta sig ner till för ett svalkande dopp, eller bara för att sitta i en strandstol och läsa en god bok medan vågornas skvalpande lugnar sinnet.

V.J. Hotel & Health Spa         

Vid Klong Prao Beach på västra Koh Chang ligger V.J. Hotel & Health Spa. Hotellet rymmer 50 rum som utöver en genuin och vacker thailändsk inredning självklart även är utrustade med TV, air condition och dusch. Rummen finns i tre olika utföranden: single bed, double bed och seaview.

Stort fokus ligger på hotellets spa som håller mycket hög klass. I avskilda och lugna små stugor med fantastisk utsikt över havet och omgivningarna kan man njuta av Jacuzzi, ångbad, ansiktsbehandlingar och förstås även massage.

Hotellet, som ligger cirka 50 meter från Koh Changs vita strand, har en egen pool där gästerna kan svalka av sig i den thailändska värmen, och strax bortom den ligger det blåa och klara havet. 

Hotellets restaurang erbjuder ett urval av såväl internationella som thailändska rätter, och ståtar även med ett stort utbud av fisk och skaldjur. Maten kan avnjutas med en havsutsikt som på kvällarna även bjuder på en storslagen solnedgång.

Ramayana Koh Chang Resort               

Ramayana Koh Chang Resort är belägen vid Klong Prao Beach på västra Koh Chang. Med 65 rum i tre olika typer ges stora möjligheter att känna lugn och avkoppling i en lyxig atmosfär. Samtliga rumstyper är generösa i boyta, och The Rama Residence är ett separat hus i traditionell Thai-stil med två sovrum och två badrum. Samtliga rum är naturligtvis utrustade med air condition, TV och Internetaccess

Resorten har en privat strand i nära anslutning till anläggningen, som är utrustad med swimmingpool och ett modernt gym. Utöver det kan resortens gäster utnyttja ett ombonat läsrum, Jacuzzi, familjeaktiviteter, mountainbike-uthyrning och naturligtvis också den obligatoriska thai massagen i hotellets spa-anläggning. För den som vill ta med sig en bit av Thailand hem erbjuder hotellet även matlagningskurser som lär en att bli en mästare (åtminstone jämfört med andra svenskar) i det thailändska köket!

För den som vill vandra utanför områdets pooler, trädgårdar och blomstrande grönska finns det förstås stora möjligheter att ta del av Koh Changs utvecklade friluftsliv. Vandringsstigar finns utanför knuten, och den som vill kan hyra dykutrustning, bil eller motorcykel direkt från receptionen. Koh Chang är berömt för sina elefantutflykter, och är det någonstans i Thailand ni ska upp på en elefantrygg så är det där. Fisketurer, snorkling, turer i en ATV (All Terrain Vehicle) besök till vackra och mäktiga vattenfall erbjuds också den äventyrslystne semesterfiraren.

AANA Resort & Spa               

AANA, den lokala dialektens ord för elefant, passar bra som namn på en resort som ligger på Thailands mesta elefantö – Koh Chang. Denna lyxiga resort är belägen på Koh Changs västra sida, närmare bestämt vid Klong Prao Beach. Med 48 rum (varav sex stycken är Grand Deluxe) och 23 villor är hotellet väl utrustat för att ta emot gäster med höga krav på standard och komfort. TV, badkar, air condition och andra saker som gör livet enklare finns självklart i alla rum, trots det är priserna på AANA Resort & Spa mycket rimliga.

Resorten är lämpligt placerad mellan stranden och floden, och den som föredrar att simma i lugna vatten har självklart tillgång till en väl tilltagen evighetspool med vacker utsikt över Koh Changs gröna berg. Mellan poolen och floden ligger poolbaren som ett av tre vattenhål på AANA (de andra två är The Hill Bar som är belägen vid resortens högsta punkt, och The Beach Bar, som ligger nere vid stranden). Mellan floden och hotellets privata del av den vita stranden ligger restaurangen Cinnamon som serverar thailändska och europeiska rätter samt seafood mellan sju på morgonen och elva på kvällen. Restaurangens vinlista är också den en av de mer imponerande.

Hotellet ståtar också med en stor mängd aktiviteter som säkerställer att dess gäster aldrig har tråkigt. Förutom att erbjudas thai massage, vilket ju närmast får ses som ett obligatoriskt erbjudande på ett thailändskt hotell, kan ni även ta en kurs i massagetekniken och själva lära er att utföra en grundlig thai massage. Andra aktiviteter som erbjuds är en matlagningskurs i det thailändska köket, kajakuthyrning, thailändsk middag ombord en liten båt i solnedgången, och till och med en unik tur uppför floden som bjuder på ett skådespel från områdets många eldflugor.

För den som är ännu mer äventyrslysten stannar det förstås inte där. Utöver snorkling och dykning erbjuds turer genom djungeln på elefantryggen, och en spännande hike i trädtopparna. Den som verkligen vill utforska Koh Chang kan också följa med på en guidad tur som tar en runt hela ön.

AANA erbjuder också goda möjligheter för de som vill gifta sig i Thailand. Utöver ett traditionellt bröllop erbjuder man sig även att arrangera buddhistiska bröllopsceremonier där inbjudna munkar välsignar brudparet. ANNA Resort & Spa har helt enkelt ett mycket stort utbud, och är väl värt att titta närmare på.

Noren Resort

Noren Resort är en mindre anläggning med femton bungalows på Koh Changs strand Klong Prao. Resorten är relativt nybyggd, och fokuserar stort på svenska turister och resenärer. Stugorna som erbjuds finns i tre olika klasser, men samtliga erbjuder trådlös Internetaccess, kylskåp, TV och air condition. 

Noren Resort ligger centralt i byn Klong Prao, med gångavstånd till affärer, restauranger, bankomater, tandläkare, doktorsmottagning och allt annat som civilisationen har att erbjuda. Detta ger förstås en perfekt möjlighet att utforska den lokala thailändska kulturen på nära håll, exempelvis genom ett besök till det lokala buddhisttemplet.

På Noren Resort har man gjort det mesta möjliga för att underlätta för sina gäster. Genom att erbjuda fyra stycken aktivitetspaket kan man få sin äventyrslusta mättad, helt beroende på vad man har för intressen och preferenser. Dykpaketet innehåller till exempel snorkling och dykning, medan äventyrspaketet bjuder på upptäcktsfärd på land och elefantrygg. Självklart finns det också ett avkopplingspaket med både thai- och fotmassage, samt ett blandat paket med äventyr för hela familjen.

I övrigt erbjuder resorten förstås mat och dryck i både europeisk och thailändsk stil. Denna intas i hotellets restaurang eller i egen bungalow, utburen av personalen. Den badsugne har bara 250 meter till havet och 100 meter till en lagun, men om behovet blir större än så finns förstås även en pool på området.

Koh Chang Paradise Resort & Spa         

Koh Chang Paradise Resort & Spa är en fyrstjärnig resortanläggning belägen vid strandbrynet på Klong Prao Beach. Hela 69 stycken bungalows och tolv villor i olika prisklasser och nivåer av lyx garanterar att man verkligen får valuta för sina pengar på detta ställe. Välj mellan att bo i den avskiljda trädgården, eller direkt vid stranden med en fantastisk havsutsikt. Eftersom resorten liggerpå Koh Changs västra strand kan man varje kväll se solen sänka sig över det thailändska, klarblå havet.

Beroende på vilken typ av boende man väljer får man såklart tillgång till varierande typer av lyx. Några av villorna har till exempel en egen, privat pool, medan de lyxigaste bungalowtyperna erbjuder Jacuzzi. Gemensamt för alla boenden är dock förstås bekvämligheter som air condition, TV, DVD-spelare och tillgång till dusch. I många rum ges också kostnadsfri trådlös internetuppkoppling.

Koh Chang Paradise Resort & Spa är främst till för familjer och par som är ute efter en lugn, avkopplande och kanske romantisk semester. Hotellet erbjuder tjänster som barnpassning, barnsängar, ett antal pooler, massage och spa, samt en genuint hög servicenivå. Den som vill kan förstås boka aktiviteter och resor via informationsdisken, men fokus ligger på lugn och lyx. 

Med två restauranger och en strandbar kommer ni också garanterat alltid att ha tillgång till vällagad, färsk och välsmakande mat. Huvudrestaurangen serverar thailändsk såväl som internationell mat mellan sju på morgonen och elva på kvällen, och naturligtvis finns det även ett stort utbud av fisk och skaldjur. Grillrestaurangen, Paradise Barbeque Restaurant, har ungefär samma utbud, med skillnaden att man grillar det mesta innan servering. Den sistnämnda restaurangen är öppen mellan oktober och maj, och öppnar under denna period redan klockan sex på morgonen.

Barali Beach Resort             

Barali Beach Resort på Koh Chang är en anläggning som andas lyx. Med sina fyrtio villor i olika nivåer av lyx och komfort är chanserna stora att ni hittar något som faller er i smaken. Välj mellan villor med egen pool, strandvillor och deluxe-villor med havsutsikt, placerade i en välskött trädgård för mesta möjliga lugn. Priserna varierar förstås med säsongerna, men är ändå högst rimliga för den här typen av komfort och kvalitet. Självklart ingår saker som air condition och TV, och varje villa har en privat balkong.

Hotellet ståtar med två pooler (varav en barnpool), solsängar, tvättservice, konferenslokaler och till och med ett eget bibliotek. Internet, liksom tvättservice, finns att tillgå, och den som vill kan boka både bil, motorcyklar, båt och aktiviteter från informationsdisken. Självklart finns möjligheten att ta en tur på elefantryggen på elefantön Koh Chang. Ett lyxigt och vällutrustat spa finns också på området, där gästerna kan njuta av ångterapi, bastubad, massage och ansiktsbehandlingar. En restaurang och poolbar ser till att ni aldrig går varken hungriga eller törstiga.

Koh Chang Tropicana Resort & Spa                

Mitt på Koh Changs västra kust, vid stranden Klong Prao, finner man Koh Chang Tropicana Resort & Spa. Resorten erbjuder hela 156 rum och suiter, alla med lyxig inredning i klassisk thailändsk stil. Välj själva om ni vill sova vid den avskärmade trädgården eller närmare stranden. De allra flesta rummen har en egen balkong eller veranda, och samtliga hyser förstås air condition, TV, minibar och ett välutrustat badrum.

Koh Chang Tropicana Resort & Spa är kanske mer än andra anläggningar på Koh Chang designat och utformat med företag och affärsresenärer i åtanke. En stor möteslokal som sväljer upp till 240 personer ligger på området, och omges av mindre konferensrum och annex med ljud- och bildanläggningar som tillåter de flesta sorters presentationer. Det går också att hålla sina möten utomhus när vädret tillåter, i nära anslutning till den stora swimmingpoolen.

Resorten erbjuder inte mycken övrig underhållning eller spännande aktiviteter, även om sådana självklart går att boka via receptionen. Hotellets restaurang håller mycket hög klass och fokuserar på seafood, även om man även serverar thailändsk såväl som italiensk mat. Utsikten från restaurangen är slående, och få platser lämpar sig väl bättre för en konferens, än Koh Chan Tropicana Resort & Spa.

The Dewa Koh Chang              

The Dewa är en fullständigt unik resort på Koh Changs västkust. Arkitekturen är minst sagt slående, och liknar mest en blandning av fusion art och traditionell thailändsk design. Stor omsorg har lagts vid minsta detalj för att skapa en resort olik allt annat. Med 40 rum, 17 villor och två rymliga tvåvåningshus vid stranden, kan The Dewa motsvara de flesta höga förväntningar.

Resortområdet erbjuder det mesta man kan förvänta sig, självklart finns där en spa-anläggning där trötta och stela kroppar kan få lindring och njutning, och den 700 kvadratmeter stora poolen gör morgondoppet till en trevlig upplevelse. Utöver det erbjuds tvättservice, DVD-bibliotek, trådlös Internetaccess och möjligheter att hyra bil eller motorcykel direkt via receptionen.

Mat och dryck råder det inte heller någon brist på. Restaurangen serverar både thailändska och internationella rätter mellan sju på morgonen och elva på kvällen, snacks och skaldjurstallrikar går att få direkt från grillen nere på stranden, vid poolen finns en bar och hotellet ståtar även med ett modern inrett café.

The Dewa är helt klart ett ställe man åker till för att koppla av och finna lugnet. Dess tysta och modernt asiatiska byggnader ger verkligen själen ro, och resorten är perfekt för den som vill komma undan vardagens stress, högljudda backpackers och djungelfärder på elefantrygg.

Panviman Resort Koh Chang

Panviman Resort är ett framgångsrikt koncept som består av anläggningar i Chang Mai, på Koh Pha-Ngan och på Koh Chang. På Koh Chang har man 50 rum tillgängliga för gäster, samtliga utrustade med air condition, TV, trådlös Internetaccess, minibar och kompletta badrum.

Hotellets spa-avdelning ligger precis vid vattenbrynet så att ni kan njuta av vågskvalpen medan ni masseras i thai-stil, med eteriska oljor, eller får en helkroppsmassage innan ni sjunker ner i en Jacuzzi eller tar plats i bastun. På området finns också ett välutrustat gym för den som vill hålla sig i form, och kajaker går att hyra direkt från receptionen.

Ni har också möjlighet att hyra eller boka en stor mängd aktiviteter utanför hotellets område, såsom exempelvis fisketurer, segling, ö-luffning, snorkling och elefantturer genom djungeln. Skulle ni vilja ta er runt Koh Chang för egen maskin och utforska öns många floder, vattenfall och djungeldjur, är det bara att hyra en bil från hotellet.

Mellan den vackert designade poolen och strandkanten kan ni köpa snacks och lättare förfriskningar under dagen. Baren är öppen 14-23 och på restaurangen The Four Angels serveras ni ert val av a la carte och buffé till en fantastisk havsutsikt, allt medan solen sjunker ner i västanhavet.

Amari Emerald Cove, Koh Chang           

Amari Emerald Cove är en av Koh Changs absoluta parlor. Denna femstjärniga resort ståtar med hela 165 rum vid Klong Prao Beach, och det är inte svårt att förstå varför denna populära anläggning lyckats få hela fem stjärnor. Allt från service och mat till rum och aktiviteter är perfekt in i minsta detalj. Rummen är 40 kvadratmeter stora, med en balkong eller terrass som mäter tio kvadrat. De är traditionellt thailändskt designade, och har alla bekvämligheter i form av modern teknologi som man kan tänkas efterfråga.

På området finns en femtio meter lång swimmingpool, ett gym, dykcenter, shoppar och allt annat man kan tänka sig behöva. Många gäster behöver aldrig ens lämna hotellområdet eftersom allt redan finns där, men det går förstås också att boka spännande aktiviteter utanför grindarna. Barnfamiljer kan få hjälp med barnpassning vid behov.

Med tre restauranger och två barer behöver man aldrig gå hungrig på Amari Emerald Cove. Välj mellan en italiensk restaurang, en internationell och en genuint thailändsk, eller besök dem under olika kvällar för att få största möjliga smakupplevelse. Det romantiska paret har även möjlighet att få ett bord uppdukat direkt på stranden, där kyparen levererar mat och dryck ur en femrätters meny medan de avnjuter solnedgången.

Koh Chang Grand Orchid Resort and Spa           

På Koh Changs nordvästra spets finner vi Koh Chang Grand Orchid Resort and Spa. Det är en något enklare och mer avskiljd anläggning än många av de lyxhotell som finns på öns västra sida, men inte mindre charmig eller välkomnande för det. Resorten har fem rumstyper, inklusive familjerum och smekmånadssuiter. Air condition, kylskåp och TV ingår i alla rum. 

På området finns en swimmingpool, barnpool, konferens/möteslokal, ett spa och förstås även en restaurang. I den serveras främst skaldjur och andra rätter från havet, men även internationella maträtter, mellan sju på morgonen och tio på kvällen. Spa-avdelningen erbjuder traditionell thai massage och Jacuzzi-bad. 

Utöver hotellets egna anläggningar går det utmärkt att boka in spännande och roliga aktiviteter som exempelvis snorkling, kajakturer, dykning och expeditioner in i djungeln på elefantrygg. Det är ju inte för inte som ön har fått sitt namn Koh Chang – elefantön.

Koh Chang Grand Orchid Resort and Spa är perfekt för backpackers, eller den som reser på en något mer begränsad budget. Samtidigt är det underbar möjlighet att uppleva det genuint thailändska och komma nära denna spännande kultur.

Aiyapura Resort & Spa           

På nordvästra Koh Chang, eller närmare bestämt vid Klong Son Bay, hittar vi Aiyapura Resort & Spa. Det är en femstjärnig anläggning med femtiofem lyxiga rum och ett stort antal villor varav några har egen pool och andra ligger direkt vid/på stranden. Alla moderna bekvämligheter finns förstås på plats, och i de lite lyxigare alternativen ingår även en egen butler under vistelsen.

Det råder ingen brist på faciliteter på Aiyapura Resort & Spa. Resortanläggningen innehåller förstås ett eget lyxigt spa där ni kan få allt från ansikts- och helkroppsbehandlingar till thai massage och ångterapi. Den stora, lövformade evighetspoolen ger gott om plats både för motion, avkoppling och vattenlekar, och för den som verkligen vill slappna av står också två Jacuzzis till förfogande. Ett fitness center ser till att hålla er i form under er vistelse på Koh Chang, Internetaccess finns självklart på hela anläggningen och för företag som vill anordna konferenser eller möten i Thailand är det svårt att tänka sig ett lämpligare ställe än Aiyapura.

Den som lätt tröttnar på stranden eller poolen behöver inte misströsta. Aiyapura erbjuder ett av Koh Changs största utbud av spännande och roliga aktiviteter för både barn och vuxna! Den som vill ta en bit av Thailand med sig hem kan med fördel gå en kurs i thailändsk matlagning, för den som trivs som fisken i vatten erbjuds både snorklings- och dykmöjligheter, och självklart kan ni även ta en tur i djungeln på världens största landdjur – elefanterna. Den som gillar action kan prova på äkta Muay Thai (thaiboxning), för barnen finns ett stort lekområde och vill man komma bort för en dag så är det bara att hoppa på båten som tar en på en tur bland de kringliggande öarna i Koh Changs naturreservat.

Dagen avslutas med fördel i någon av hotellets tre restauranger där ni kan avnjuta thailändsk mat, läckra skaldjursrätter eller, för den hemlängtande, medelhavskost.

Away Koh Kood

Away Koh Kood är en del av Away Resorts, som har resortanläggningar i Chiang Mai, Hua Hin och på Koh Chang. Resorten på Koh Chang består av ett antal strandnära bungalows med havsutsikt, samt lite mer exotiska permanenta tältstugor som låter er uppleva den thailändska naturen på riktigt nära håll.

Away Koh Kood har en riktigt fin restaurang som serverar god tahiländsk mat, internationella rätter samt asiatisk fusion-mat. Som gäst sitter man och äter med utsikt över havet och kan njuta av Koh Changs vackra solnedgångar. 

Men trots klanderfritt boende och god mat märks det att fokus ligger på aktiviteter och äventyr i Koh Kood. Dagliga dykturer och –utbildningar hålls för den som vill ta PADI-licens, snorkel- och fisketurer utgår från hotellets strand, och möjligheterna att utforska de inre delarna av Koh Chang är mycket stora. 

Eftersom Koh Kood är en del av Klong Chao Beach är känslan av avskildhet och närhet till naturen mycket större här, än till exempel på Klong Prao Beach på de västra delarna av ön. Resultatet blir närmast en hostelliknande backpackerkänsla, trots att alla bungalows är långt mer lyxiga än de bästa vandrarhem.

Kooh Mak Buri Hut Natural Resort

Kooh Mak Buri Hut Natural Resort är en mindre anläggning som ligger på ön Koh Mak, strax utanför Koh Chang i östra Thailand. Trots att ön är relativt liten jämfört med Koh Chang är den lätt att nå via de många båtar och färjor som går i dagliga rutter till och från den. Med speed boat tar en tur från Koh Chang till Koh Mak bara cirka femtio minuter, med vanlig båt går det på strax under två timmar.

Kooh Mak Buri Hut Natural Resort har två typer av bungalows, den ena går i balinesisk stil medan den andra går i afrikansk. Samtliga hyddor har trådlös Internetaccess, men om man vill ha air condition bör man vara noggrann med att boka detta, då standard är en takfläkt.

Trots det enkla boendet har Buri Hut både en trevlig restaurang där man serverar thailändsk mat och seafood, samt en swimmingpool. Aktiviteter som går att boka på eller i anslutning till anläggningen inkluderar bland andra snorkling, dykning, fiske och beach volley.

Kooncharaburi Resort Spa                

Vid Kon Kang Bay på Koh Chang finner man en genuint vacker och naturnära hotellanläggning i Kooncharaburi Resort Spa. Genom ett stort urval av rum, suiter och villor finns här något för de flesta smaker och behov, och trots mycket rimliga priser innehåller rummen alla bekvämligheter man kan tänkas behöva. Air condition, TV, DVD-spelare och en minibar ingår i alla boendeformer.

Kooncharaburi Resort Spa bjuder verkligen på fantastiska omgivningar. Den privata stranden är svårslagen i skönhet, och från restaurangterassen får man förstås havsutsikt. För den som trots det inte vill svalka sig i den thailändska golfen, finns det naturligtvis en evighetspool om 375 kvadratmeter. Jacuzzis och barnpool finns i anslutning till den. Havsutsikt får man också från hotellets spa-avdelning, som ligger öppet men under skyddande tak nere vid stranden.

Denna del av Koh Chang ligger mycket nära de lokala fiskehamnarna, något som märks i restaurangens stora utbud av färsk fisk och skaldjur. De fina fiskevattnen låter också hotellet erbjuda fisketurer som bokas direkt vid receptionen. För den som inte vill sätta masken på kroken går det utmärkt att istället boka in en segeltur, eller varför inte dyksafari. Håller man sig hellre på landbacken finns möjligheter att utforska djungeln både till fots och per elefantrygg. Klasser och kurser i thai massage och yoga hålls på anläggningen.

Coconut Beach Resort            

Coconut Beach Resort är en mindre men modern anläggning som ligger på den västra delen av Koh Chang, eller närmare bestämt vid Kai Bae Beach, som är den sydligaste av de västliga stränderna. Som gäster kan ni välja mellan två bungalowtyper och en villa, alla smakfullt dekorerade i thailändsk stil. Oavsett vad ni väljer så ingår TV, badkar och air condition.

Även om det finns både swimmingpool och en barnpool på området så är det på stranden det händer. På dagen står där ett stort antal solstolar, stranden är vit och fin. På kvällen kan ni njuta av nyfångad fisk och skaldjur i restaurangen, vars bord faktiskt står direkt på stranden.

Om ni någon dag vill komma ifrån Coconut Beach Resort och bege er ut på äventyr, finns möjlighet att hyra motorcyklar av hotellet. Självklart kan ni också boka in aktiviteter som snorkling, dykning, och kajakfärder som tar er närmare det marina livet i detta nationalparksområde. På land kan ni istället klättra upp på elefantryggen och bege er in i Koh Changs vackra och rika djungel på upptäcktsfärd.

Koh Chang Resortel              

Vad får man om man korsar en resortanläggning med ett hotell? Ett resortel, såklart! På denna anläggning på Koh Changs västra del kan ni välja mellan att bo i ett rum eller i en egen bungalow, och för paret på smekmånad finns givetvis en suite. 

På området finns förstås en pool, men närheten till stranden gör förmodligen att ni hellre tar ett svalkande dopp i det klarblå, thailändska havet. På stranden serveras också en nattlig barbeque bestående av fisk och skaldjur.

Koh Chang Resortel är också väl lämpat för företag och konferenser. Konferenslokalen rymmer upp till 200 personer och har all den teknologi som krävs för ett lyckat möte. Den som vill få ett avbräck från affärsuppgörelser och föreläsningar kan med fördel boka in en snorklingstur. Det är helt klart ett av de bästa sätten att uppleva Koh Chang på nära håll.

Siam Beach Resort               

Det verkar kanske underligt att döpa sin Resort till Siam Beach Resort, när den de facto ligger på den thailändska ön Koh Chang. Men det något ovanliga namnet glömmer man snart när man ser denna anläggning på nära håll. Haat Ta Nam, eller Lonely Beach, är en liten avskiljd strand på Koh Changs västra kust. Stranden är vad man i dagligt tal brukar kalla en pärla, få känner till den och ännu färre hotell har dykt upp i dess anslutning.

Att kalla Siam Beach Resort för ett gömställe är kanske att ta i, men det är definitivt ett av Koh Changs smultronställen. Det är definitivt ett perfekt ställe för den som söker lugn och ro, långt från Bang Koks stressiga gator, Pattayas smutsiga stränder eller vardagens måsten. 

Boendemöjligheterna är uppdelade på rum med havsutsikt, och bungalows högre upp på området. Rummen är från 2006 och har alla moderna bekvämligheter ni kan önska av en sådan här högklassig anläggning. Inredningen är sparsmakad med stilren och i klassisk thailändsk stil. Siam Beach Resorts bungalows är lite enklare, och passar er som inte vill lägga hela semesterkassan på boendet. Trots en enklare utformning har de allt man behöver i form av air condition, duschmöjligheter etc, och utsikten över stranden och havet är magnifik.

Siam Beach Resort har förstås en restaurang med högklassig mat, både skaldjur, thailändsk och internationell mat serveras. På området finns också en swimmingpool för den som hellre kopplar av där än nere vid havet, men det är ungefär vad som erbjuds i form av aktiviteter och annat. Siam Beach Resort är en anläggning där fokus ligger på avkoppling, avskildhet och samspel med naturen, och mycket mer än så behöver man ju faktiskt inte för att slappna av.

Bhumiyama Beach Resort          

Bhumiyama är thailändska för himlaland. Vackert och avskiljd belägen vid Lonely Beach på sydvästra Koh Chang är denna anläggning definitivt värd ett besök. Som gäst kan man välja mellan vanliga rum och bungalows, samt om man vill bo nere vid strandens vågskvalp och utsikt eller uppe i den vackra trädgårdens lugn. Det finns två typer av rum och fyra typer av bungalow, alla är dock utrustade med air condition, badkar och TV.

Hela anläggningen går i thailändsk och buddhistisk stil, med många statyer och ikoner på området. Det är ett perfekt sätt att komma den thailändska kulturen och religionen under skinnet, och helt klart mycket vackert. Bara att ströva omkring på området ensam och njuta av utsikten och nya upplevelser gör resan till Koh Chang värd besväret.

Bhumiyama Beach Resort är en mångsidig anläggning, med konferenslokaler såväl som många pooler där semesterfiraren kan slappna av. Självklart kan man även gå ner till den privata stranden, som är en del av vita och vackra Lonely Beach. Omgivningarna är fridfulla, och den här delen av Koh Chang lämpar sig bäst för er som vill komma bort från pulsen och det exploaterade Thailand som man kan möta på många andra ställen.

Av just det skälet är utbudet av fritidsaktiviteter både på och kring hotellet ganska lågt, men en tur till fots ut i Koh Changs djungel räcker för de flesta ganska långt för att stilla den inre upptäcktsresenären som söker äventyr. 

Chang Cliff Resort              

Vid den fantastiskt vackra White Sand Beach på Koh Chang ligger Chang Cliff Resort. Ett stenkast från stadens bekvämligheter i form av affärer, sjukhus, tandläkare, restauranger och barer, ligger denna lilla anläggning med 31 rum. Varje rum är utrustat med air condition och privat balkong, och de 18 rummen med havsutsikt erbjuder också TV och kylskåp.

Chang Cliff Resort är den perfekta möjligheten till boende för er som helst av allt vill ha stadens puls och möjligheter runt hörnet, samtidigt som ni har den vidsträckta stranden på andra sidan och en lugn och avskiljd oas att sova i.

Chang Buri Resort & Spa         

Chang Buri Resort & Spa är en lyxig anläggning, belägen vid White Sand Beach på västra sidan av Koh Chang. Delad av en bilväg och med goda parkeringsmöjligheter är resorten lättillgänglig och enkel att ta sig till från Koh Changs färjehamnar.

Med 54 hotellrum på inlandssidan av hotellet (alla med balkong), 31 deluxerum på strandsidan och 25 villor i tre nivåer av lyx är Chang Buri Resort & Spa verkligen en anläggning som kan erbjuda det mesta. Självklart ingår bekvämligheter som TV och air condition i alla rum, och i villorna kan ni även njuta av badkar, Jacuzzis och widescreen-TV.

Två swimmingpooler, varav den ena är en evighetspool med utsikt över den thailändska golfen håller er avsvalkade under dagen, men den som vill kan och bör självklart gå ner till havet och känna den vita och finkorniga sanden mellan tårna. Utöver pooler har anläggningen en egen spa-avdelning som erbjuder hela sex olika varianter som sträcker sig från två timmar upp till fyra och en halv. Restaurangen bjuder på internationellt och thailändskt kök, såväl som en riklig skaldjursmeny.

Den som av okänd anledning skulle vilja komma bort från detta paradis en stund kan utan problem välja mellan en stor mängd dagsaktiviteter och –turer. En expedition på elefantrygg är närmast obligatorisk när man befinner sig på elefantön Koh Chang, men man kan också hyra bil, båt, kajak, motorcykel eller mountainbikes för att ta sig fram i terrängen eller över vattnet. Fisketurer och segling, liksom dykning och snorkling, erbjuds den som vill ta sig ut på havet, alternativt ta sig vatten över huvudet.

Koh Chang Lagoon Resort         

Koh Chang Lagoon Resort är belägen på stranden Had Sai Khao, eller White Sand Beach som den kanske är mer känd som. Här, på Koh Changs västra sida kan gästerna njuta av de fullständigt magnifika solnedgångar som uppstår när solen sänker sig över den thailändska golfen. Välj mellan hotellrum eller en egen bungalow när ni bokar, alla bungalows har havsutsikt och är vända mot stranden. Air condition, TV och andra bekvämligheter ingår självklart i priset. 

Koh Chang Lagoon Resort har en konferensanläggning på området, vilket gör resorten väl anpassade både för affärsresenärer och för semesterfirare. När det kommer till mat kan ni välja mellan att äta antingen thailändsk eller internationell mat i Koh Chang Lagoon Cuisine, en charmig restaurang som ligger direkt på stranden. Ni har också möjlighet att sitta vid bord på stranden och äta skaldjur och fisk från The Beach Front Bar-B-Q. 

Den här resorten är perfekt för er som vill ha en avkopplande vistelse med vackra och ensamma stränder. Ta ett bad i havet eller ligg i en hängmatta och läs en bok medan vågskvalpet i bakgrunden vaggar er. Vill ni någon eller några av dagarna bege er ut på äventyr i området finns självklart möjligheter att boka snorkling, dykning, trekking eller mountainbikes.

Keeree Ele Hotel                

Keeree Ele Hotel är beläget vid Koh Changs västra strand White Sand Beach. Detta område är det mest bebyggda på ön, och ses allmänt som det mest stadsliknande. Keeree Ele Hotel ligger bara 300 meter från stranden, men är ändå mer ett stadshotell än ett strandhotell. Inredningen och arkitekturer går i vad man själva kallar ”Hip Asia”, och är en blandning mellan modern västerländsk design och klassik asiatiska former och mönster. Rummen kommer i fyra olika standarder, där ”Standard” finns i 55 rum, ”Deluxe” i fyra rum, ”Deluxe Seaview” i åtta rum och ”Superior Seaview” i två suiter. Frukost ingår i priserna som trots lyxen och läget är högst rimliga.

Trots att Keeree Ele Hotel snarare ligger i staden än på stranden, råder det ingen brist på naturnära aktiviteter för den som är intresserad. Kajakuthyrning, snorkling, dykning och andra standarderbjudanden finns förstås, liksom elefantexpeditioner och fyrjulingsuthyrning. Hotellet är med andra ord lämpligt både för de som tycker om att upptäcka nya äventyr i naturen, såväl som de som föredrar den stadsnära pulsen och utbudet av barer, restauranger och affärer. Kanske allra bäst passa ju förstås hotellet er som vill ha lite av varje!

Mac Resort Koh Chang            

Så nära pulsen på Koh Chang man bara kan komma, stadsområdet vid White Sand Beach, ligger Mac Resort Koh Chang. Med en stor swimmingpool och strandnära läge (det går att boka en Beachfront Bungalow) erbjuder Mac Resort det bästa från både thailändsk kultur såväl som natur. Utsikten från hotellet är slående, och man sitter på första parkett när solen går ner i det blåa thailändska havet. Vänder man sig åt andra hållet har man ett myller av barer, restauranger, affärer och marknader att välja mellan. Mac Resort ligger även nära både tandläkaren och det lokala sjukhuset.

Det finns fyra typer av rum som man kan boka, från Superior via Grand Superior och Grand Superior VIP ända upp till Deluxe Room. Den som verkligen vill uppleva thailändsk lyx bokar med fördel någon av de bungalows som finns vid strandkanten. Frukost ingår inte, men kostar inte mer än 150 bath, och alla rum har air condition och TV. Internettillgång och Jacuzzi ingår i de lite högre prisklasserna.

En stor pool, Internethörna samt en prisvärd restaurang hör till de övriga faciliteter som hotellet erbjuder. Självklart finns också möjligheten att boka turer eller hyra motorcyklar, bilar eller mopeder från servicedisken.

Buffalo Bill Hotel & Steak House                

Vid White Sand Beach på Koh Changs västra del ligger Buffalo Bill Hotel & Steak House. Om inte namnet avslöjar det så kommer ni märka på inredningen, att detta är en del av USA och Vilda Västern som har hamnat på Koh Chang. Rummen är inredda i västerländsk och amerikansk stil med thailändska detaljer. Air condition, TV, minibar och toalettartiklar ingår, men hotellet är stängt i januari varje år så se till att vara ute i god tid och kolla läget om ni ska åka vid den tiden!

Nära White Sand Beachs shoppingdistrikt är det kanske mer än något annat hotell på ön, ett stadshotell. Litet och charmigt förvisso, men inte ett hotell som erbjuder ett överflöd av aktiviteter, evighetspooler eller spa-anläggningar. Det finns det trots allt gott om andra thailändska hotell som gör. 

På Bufffalo Bill Hotel & Steak House kan ni istället få er (hem)längtan till den västerländska kulturen tillfredställd, och det med råge. Hotellet bjuder på saftiga stekar och amerikanska hamburgare. Ölen i baren är västerländsk och den som vill känna sig riktigt amerikansk tar med fördel en tur på den mekaniska tjuren. Allt som allt, är Buffalo Bill Hotel & Steak House en amerikansk liten pärla bland Koh Changs thailändska utbud.

Koh Chang Kacha Resort & Spa            

Kacha är en förstklassig resort- och spa-anläggning direkt belägen på White Sand Beach. Här, på Koh Changs västkust kan ni välja mellan ett stort urval av hotellrum, suiter, bungalows och villor, alla modernt inredda och förstklassigt utrustade. Villorna har en egen terrass och de flesta rummen har en privat balkong. TV, air condition, telefon, minibar med mera ingår förstås i priset liksom frukost.

Med en swimmingpool och en barnpool behöver ni egentligen inte lämna resorten för att svalka av er, men en tur ner till strandkanten rekommenderas definitivt. Tack vare närheten till White Sand Beachs stadsdelar har ni det mesta inom mat, dryck och shopping på Koh Chang inom gångavstånd. 

Vill ni istället uppleva den unika naturen i och kring Koh Changs naturreservat, kan ni enkelt boka in djungelfärder, dykning, elefantexpeditioner, fisketurer och mycket annat, direkt via hotellets reception.

Ett bra skäl till att stanna på området är dock förmodligen The Royal Spa, i vilket ni kan låta er skämmas bort med bland annat ansiktsbehandlingar, thai massage, lerbad och speciella behandlingar som hjälper mot såväl celluliter som solens brännskador. Tillsammans med god thailändsk mat från hotellets restaurang kommer ni definitivt att må bra efter några dagar på Koh Chang Kacha Resort & Spa.

Banpu Koh Chang Hotel           

Banpu Koh Chang Hotel är ett systerhotell till AANA Resort & Spa. Placerat vid White Sand Beach erbjuder det ett lite större urval av shopping och restaurangmöjligheter än ANNA, men är inte mindre naturskönt för det. Välj mellan rum och bungalows när ni bokar, eller gör det enkelt för er med ett prisvärt tvånattspaket som innehåller det mesta både när det kommer till upplevelser, mat och boende.

Hotellrestaurangen bjuder på läckra rätter från havet i både thailändsk och västerländsk stil, men för den som föredrar mer landnära mat än fisk och skaldjur finns förstås hela White Sand Beachs utbud av högklassiga restauranger. På området finns en liten pool som omges av solstolar och buskage för maximalt lugn och avskildhet, men den bästa badupplevelsen fås förstås nere vid stranden, som är en av Koh Changs finare. Från hotellreceptionen kan ni också boka era upplevelser och utflykter, och urvalet av upplevelser är stort på denna fantastiska ö.

KC Grande Resort & Spa

Trots att KC Grande Resort & Spa ligger vid populära och surrande White Sand Beach, är resorten helt klart en motpol till det stressiga stadslivet. Fokus ligger på lugn och avkoppling, och anläggningens egna, 500 meter långa, strand är fint avskärmad och naturskön. Välj mellan tre olika typer av lyxiga rum, eller tre villor med olika utsikt och komfort. Allt är mycket lyxigt, och såväl rum som villor är utrustade med alla moderna bekvämligheter.

Anläggningens pool mäter hela 900 kvadratmeter, och både barnpool och Jacuzzis finns att tillgå. Solstolar, handdukar och parasoll finns på plats för att ni ska kunna fokusera på att njuta av det thailändska klimatet. Därifrån kan ni sedan gå vidare till gymmet, bastun, eller varför inte resortens egna spa. Förfriskningar serveras från flera olika barer, och den stora bufférestaurangen lämnar ingen besviken. 

Vill ni trots allt detta lämna KC Grande för en stund, finns det ett stort utbud av aktiviteter och utflykter att välja mellan. Utöver klassikerna (dykning, elefantridning osv.) kan ni gå på upptäcktsfärd till djungelns mäktiga vattenfall, åka på bläckfiskfiske eller varför inte se djungeln från ett annat perspektiv i The Tree Top Adventure Park. Oavsett hur ni vill spendera er vistelse på Koh Chang, kommer KC Grande Resort & Spa inte att göra er besvikna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *