Fyra trevliga hotell i Amsterdam


Amsterdam är en trevlig stad som ligger på bekvämt flygavstånd från Sverige. Här tänkte vi tipsa om fem av våra favorithotell i Amsterdam. Har ni några frågor, eller behöver råd och tips på var man ska bo i Amsterdam. Tveka inte att kontakta oss.

The Toren

The Toren är ett originellt hotell som ligger i centrala Amsterdam, mitt bland 1600-talshusen längs en av stadens många kanaler. Det vackra hotellet med sin omsorgsfullt designade inredning hyser 38 rum som alla är helt olika.

Från små och mysiga till rymliga och eleganta. De enklaste rummen har wi-fi, tv-apparater med internetuppkoppling, té- och kaffebryggare, väckarklocka med ipod-dockning, minibar och säkerhetsskåp. Därifrån blir de bara ännu bättre och mer fyllda med finesser. Som gäst kan man få roomservice från Restaurant Christophe precis runt hörnet. Restaurangen har en stjärna i Michelinguiden så det är sannerligen förstklassig roomservice.

Priserna börjar på cirka 2500 kronor per natt för två vuxna personer.

Boka och läs mer om The Toren.

Hotel Fita


Hotel Fita ligger på några minuters gångavstånd från de stora muséerna och affärerna i Amsterdams hjärta. Hotellets 15 rum är hemtrevliga och servicen håller hög klass.

Om stora anonyma hotellkedjor inte passar dig så gör kanske Hotel Fita det. Alla rum har plattskärmsteve, trådlöst internet, kaffekokare, tékokare, kassaskåp och mer därtill. Enkelrummen har inte badkar, men utöver det har alla rum både badkar och dusch. I priset för rummet ingår en riktigt bra engelsk frukost.

Priserna börjar på cirka 11500 kronor per natt för två vuxna personer.

Hotel Keizershof

Hotel Keizershof ligger i ett 1600-talshus vid en av Amsterdams många kanaler. Hotellet som ligger inom gångavstånd från många av Amsterdams sevärdheter har bara fyra rum, och är mer fokuserat på prisvärt boende, god service och vänligt bemötande än lyx.

På det hemtrevliga lilla hotellet finns en lounge med tv, men annars är det mer sparsmakat. Endast ett av de fyra rummen har toalett och dusch som tillhör själva rummet. De andra har dusch på rummet, men toalett i korridoren.

Priserna börjar på 950 kr per natt för två vuxna personer.

Mauro Mansion är ett litet, annorlunda hotell, inhyst i ett 1600-talshus i Amsterdams gamla stad. Hotellet med sina nio rum är närmast en blandning av ett hotell och en bed & breakfast. Hotellet är som gjort för den som söker en avslappnad, hemtrevlig stämning och god personlig service.

Priserna börjar på cirka 1400 kronor per natt för två vuxna.

Hotel La Boheme är ett litet, enkelt hotell med hemtrevlig atmosfär som ligger på kort gångavstånd från Amsterdams nöjeskvarter och sevärdheter. Personalen är mycket tillmötesgående och hjälpsam. Hotellet har 18 rum som alla har tv, kassaskåp, hårtork, telefon och wi-fi. Enkelrummen delar toalett och dusch, medan dubbel- och trippelrummen har både toalett och dusch.

Priserna börjar på cirka 750 kronor per natt för två vuxna personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *