Bröllopsresa i Västindien


Västindien består av över 7000 öar och rev, utlagda som gröna smaragder över ett safirblått hav. Ö efter ö möter er med paradisliknande och blänkande vita sandstränder, den ena mer välkomnande än den nästa. Och ovanför allt: en gassande gul sol som står över ett molnfritt himlavalv.

Västindien är ett perfekt resmål för er som vill gifta med solgaranti, eller er som vill fira er smekmånad bland palmer och vågskvalp. Vad du än har planerat att göra och uppleva, så finns det här – i Västindien. Inget bröllop är det andra likt, och tur är väl förstås det, och här i Västindien är möjligheterna oändliga! Välj mellan romantiska strandbröllop, bröllop på klippor med bedårande utsikt, eller varför inte ett exklusivt och romantiskt bröllop i hotellets trädgårdar. Självklart finns det också möjlighet att vigas av en sjökapten på någon av de många färjor vars rutter går genom Västindien.

Här i Västindien finner vi ytterligheterna: lugna öar som ger tid för avslappning, lugn och ren och skär lyx i form av iskalla paraplydrinkar och varma vindar genom palmbladen; äventyrliga och temperamentsfulla öar där ni kan utmana er själva i allt från djuphavsdykning till fiske och bergsklättring.

Kom bara ihåg att inte alla öar erbjuder möjligheten att gifta sig. Det finns också en del undantag och specialregler här och var, beroende på nation. Självklart måste ni ha giltiga pass med er, liksom personbevis och hindersprövning. En del länder kräver också personbevis för era föräldrar, något som kan vara bra att kolla upp då det inte förekommer i Sverige. Dokumentation från skilsmässor eller dödsattester från tidigare partner kan också behövas, och glöm inte att dessa måste översättas till engelska, eller ibland spanska av någon som är auktoriserad att göra så.

Kontakta ambassaden eller be om hjälp från resebyrån för att vara på den säkra sidan. En del flygbolag har speciella paket som riktat sig mot bröllopspar, ofta bestående av skräddarsydda program i olika prisklasser. Vissa av dem inkluderar allt ni behöver från flyg till boende, medan andra har undantag. Även där kan det vara en bra idé att dubbelkolla saker och ting.

Viktigast av allt är dock att inte glömma bort att njuta! En bröllopsresa i Västindien är få förunnat, så ta tillvara på tiden och varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *