Flyga till Västindien


Trots att avståndet till Västindien kan tyckas oändligt så behöver en flygresa till paradiset inte ta särskilt lång tid. Beroende på vilket flygbolag man bokar med så går det att hitta resor som inte tar längre än 10 timmar, även om standard oftast ligger runt 15-16 timmar. Räkna däremot med att ju mer ”exotisk” ön är, desto längre tid kommer flygresan dit att ta. Med andra ord, vill ni boka en resa till en ö som inte är välbesökt av svenska turister, och dit de svenska flygbolagen inte flyger regelbundet (eller alls), så kommer resan att kräva fler mellanlandningar – och därmed ökas reslängden.

Från Sverige avgår flyg till den västindiska övärlden. Populärast är öar som Aruba, Trinidad och Tobago samt Kuba. Men alla öar och orter går att nå från Sveriges större flygplatser.

En typisk resa skulle exempelvis kunna inledas på Arlanda i Stockholm, därefter följer en mellanlandning i exempelvis Frankfurt innan färden över Atlanten påbörjas.

Då vissa av öarna i Västindien saknar tillräckligt stora flygplatser för att ta emot större flygplan så kan det innebära att man först landar på en grannö och där får byta till ett mindre propellerplan.

Viktigt att tänka på när man reser är att tidsskillnaden mellan Sverige och Västindien är på -5 timmar. Så när klockan är tolv på dagen i Sverige så är den alltså sju på morgonen i Västindien. När vi har sommartid i Sverige så är tidsskillnaden på -6 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *