Matkulturen i Fujairah
Det är svårt att tala om en enhetlig matkultur i Fujairah. Liksom andra emirat i Förenade arabemiraten är befolkningen i Fujairah en salig blandning av folkslag. Ungefär 30 procent av befolkningen är araber, medan över 50 procent är av sydasiatiskt ursprung. På grund av detta har det arabiska, såväl som de indiska, iranska och kinesiska köken influerat matkulturen i Fujairah.
Om man ändå försöker identifiera den traditionella maten i emiraten är ris och fisk de mest klassiska stapelvarorna. Räkor och kyckling är andra vanliga råvaror. Även lamm är en vanlig syn i emiratens matkultur. Fläskkött finns dock aldrig på menyn. Förenade arabemiraten är nämligen ett muslimskt land.
Till varje måltid serveras alltid bröd. Brödet äts tillsammans med olika röror och sallader, såsom hummus och tabbouleh. Många röror smaksätts med arabisk timjan och kryddblandningen za’atar.
I det varma klimatet kan det ofta sitta bra med en svalkande dryck. Limedricka och drickbar yoghurt smaksatt med ingefära är två populära läskande drycker. Till måltiderna dricks ofta téer smaksatta med mynta eller za’atar.