Klimatet i Fujairah


Förenade arabemiraterna har i huvudsak ett tropiskt klimat. Emellertid skiljer sig nederbördsmängder och temperaturer åt beroende på vilken kust emiraten ligger. På västkusten faller lite regn under januari till mars, men i övrigt är klimatet mycket torrt. Årsnederbörden överstiger sällan 100 millimeter. Under april–november är det mycket sällsynt med regn. 

På östkusten, där emiratet Fujairah är beläget, är temperaturerna något lägre än på västkusten. Dessutom faller något mer regn. Anledningen till skillnaderna mellan Fujairah och emiraten på västkusten är tvådelad. För det första ligger Fujairah i ett bergigt område. För det andra är Fujairah mer exponerat för fuktiga och varma vindar från Indiska Oceanen.

I Fujairah är det mycket varmt året om. Vintermånaderna oktober–mars är dock något svalare. Man kan emellertid i princip alltid räkna med dagstemperaturer över 25 grader. Det är också under oktober–mars som det kommer mest nederbörd. Mellan april och september råder ett mycket torrt klimat och temperaturerna kan sträcka sig upp till 40 grader dagtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *