Phan Thiet, utflykter


Den som vill uppleva natur- och kulturupplevelser gör klokt i att undersöka Phan Thiet lite närmare innan man bestämmer sig för ett specifikt resmål i Sydostasien. Phan Thiet erbjuder nämligen goda möjligheter till intressanta utflykter.

Först och främst bör man besöka sanddynerna kring vid Lotussjön utanför Phan Thiet. Missa inte chansen att plocka en lotusblomma! En tur till sanddynerna kombineras gärna med en tripp till Fairy Stream, en lugn fors som rinner igenom vackra kalkstensformationer.

Har man tid över för en till utflykt kan man ta en tripp till Takouberget. Här finns en linbana som bjuder på en fantastisk vy över regnskogen. Efter en promenad upp till toppen av berget finner man en magnifik Buddhastaty på hela 49 meter att förundras över. En utflykt till Takouberget brukar kombineras med ett besök hos en typisk vietnamesisk jordbruksfamilj.

Innan man bokar sin resa kan man också undersöka vilka möjligheter som finns att kombinera  vistelsen i Phan Thiet med några dagar i storstaden Saigon. Flera charterbolag erbjuder sådana kombinationsresor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *