Transporter till och inom Phan Thiet


Vietnam har under senare år blivit ett populärt resmål bland annat för turister som har upplevt Thailand och vill se andra delar av Sydostasien. Den ökade populariteten har inneburit att flygkommunikationerna förbättrats avsevärt bara under de senaste fem åren. I dag kan man faktiskt flyga direkt till Ho Chi Minh-flygplatsen från Arlanda eller Göteborg, även om det är vanligast att man mellanlandar på någon eller några platser på vägen.

För transporter i och omkring Phan Thiet finns ett antal alternativ. Phan Thiet ligger i direkt anslutning till en stor motorväg vilket förenklar transporter från staden till populära stränder och besöksmål i närområdet. För transporter till den populära stranden Mui Ne Beach, några mil nordväst om Phan Thiet går skyttelbussar varje kvart. En bussbiljett kostar motsvarande 30 svenska kronor.

Vill man utforska Phan Thiet och dess närområde på egen hand kan man åka taxi eller hyra moped. Hyr man en moped för att ge sig iväg på egna äventyr ska man känna till att trafiken är tung och tät. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *